سمفونی:
در رایج ترین مفهوم کلمه سوناتی است که برای ارکستر بزرگ نوشته شده باشد. در مفهوم امروزی شاید بتوان گفت که اولین بار به سال 1749 توسط هایدن نوشته شد که به پدر سمفونی شهرت دارد. یکی از تفاوت های مهم سمفونی نسبت به سونات در این است که سونات غالباً در 3 و سمفونی در 4 موومان نوشته می شود.
سوئیت:
فرم موسیقی سازی است مربوط به دورة باروک متشکل از تعدادی (بسته به نظر آهنگساز) هر یک با صفت اختصاصی یک رقص همگی در یک تنالیته بعضی وقتها در ابتدای سودیت ها قطعه ای قرار می گرفت به نام پرلود البته پرلود ممکن است خودش قطعه ای برای ساز پیانو باشد.
اورتور:
مقدمه و ابتدا و شروع است که برای اپرا می نوشتند. رمانس یک قطعه معتدل و ملایم و میانه رو و آوازی است که ممکن است در ابتدای موسیقی مثل سمفونی، سونات یا سوئیت قرار گیرد و گاهی هم بصورت مستقل اجرا میشود، اصولاً آرامش بخش و آرام و سنگین است.
معرفی چند فرم سازی:
1ـ سولو SOLO: قطعه ای است که معمولاً برای یک ساز نوشته می شود.
2ـ دئو ـ DUET دوئت: فرمی است که معمولاً برای 2 ساز نوشته می شود.
3ـ تریو TRIO: فرمی است که برای 3 ساز نوشته میشود.
4ـ کوارتت QUARTET: برای 4 ساز نوشته و یکی از معمول ترین فرم های موسیقی مجلسی است و معمولاً برای سازهای زهی شامل ویلن 1 و 2 ویولا، ویلن سل میباشد.
5ـ کوینتت QUINTET: برای 5 ساز تصنیف و نوشته می شود مثلاً برای پیانو و کوارتت زهی است.
6 ـ سکستت SEXTET: برای 6 تا ساز نوشته می شود.
7- سپتت SEPTET: برای 7 ساز تصنیف میشود.
8- اکتت OCTET: برای 8 ساز تصنیف میشود.
9- نونت NONET: برای ساز تصنیف می شود.
فرم تکتورن:
بیان کردن ماجرا و حمایتی است پوئم = شعر، / از مهمترین انواع موسیقی مجلسی است که خصوصیات آن کوچک بودن آن نسبت به سمفونی است.
والس: رقصی با میزان 3 ضربی و سرعت عادی که به سال 1800 بوجود آمد. ریشه والس را باید در رقصی اطریشی به نام لندلر به معنای روستائیان جست که پیش از مرسوم شدن والس به فراوانی تصنیف و اجرا می شده است.